Maydayly 11 – Commissaris NM

Aan mij deze keer om een kijkje in het leven van een bestuurslid te geven! Hopelijk weet ik er een coherent verhaal van te maken… De afgelopen weken zijn de hoofdonderwerpen van mijn leven toch wel kluiverbomen en de verzekering geweest.

Kluiverbomen? Meervoud? Ja, dat klopt. De oude was niet meer het herstellen waard. Deze heb ik eerst vanaf de Catharina Anna met hulp van wat fantastisch sterke hulp en een fiets een stukkie verplaatst zodat ie weer aan boord bij de Nico lag. Dit was nog een flinke kluif, want dat ding is loeizwaar. Een paar dagen later, heb ik de oude boom in stukken gezaagd zodat ‘ie achterin de bus paste. Samen met Auke hebben we de stukken naar mijn vader gebracht, die er mooie snij/borrel/kaasplanken van gaat maken. Deze kunnen jullie, als jullie dat leuk vinden, kopen! We gaan er iets in de richting van ‘GSZMAYDAY Nicolaas Mulerius’ inbranden/laseren, dus dat worden mooie pronkstukken in je keuken! Omdat de oude boom toch écht aan z’n einde is gekomen, moet er natuurlijk een nieuwe komen. Hier ben ik druk mee bezig om een goede, toekomstbestendige beslissing over te maken. Lekker nadenken dus.

De verzekering is kort gezegd een snelle beslissing moeten maken omdat de oude verzekering anders automatisch verlengd word. Hier heb ik gelukkig hulp bij gehad van een schipper die thuis is in het wereldje. Hierdoor kon ik, ondanks dat ik er de ballen verstand van heb, toch een beslissing maken over het overstappen en Mayday wat centjes besparen op jaarbasis.

Binnenkort gaat de Nico ook weer zeilen en staan er tot mijn blijdschap heel wat ‘nieuwe’ mensen ingeschreven voor het zeilweekend! Onthoud: ‘Iedereen mag mee, en je hoeft niets te kunnen!’ Wil jij meevaren op de Nico? Meld je lekker aan op een van de motor-, zeil-, of chillevenementen!