Maydayly 11 – Commissaris Nicolaas Mulerius

Vanwege corona lijkt een hele hoop nu helaas stil te liggen. Er zijn geen borrels, feesten of evenementen en de Nico ligt stil. Ondanks dit alles hoeven we ons als bestuur niet te vervelen, en zijn er zeker nog dingen die door gaan. De Vlootcie is druk bezig met de valken, zodat deze klaar zijn voor als we weer op 1.5 meter mogen sporten. De Kluscie voert nog steeds onderhoud uit aan de Nico, van het ontroesten en verven van staalwerk, bijvoorbeeld onder het bakboord bed, lakken van houtwerk en kleinere klussen die belangrijk zijn voor als we binnenkort weer mogen varen. Verder zijn veel commissies aan het vooruitblikken naar evenementen voor na de pandemie, zoals het gala en het NSK matchracen.

Zelf ben ik onder andere bezig met mijn beleid; een plan maken voor verbetering van de klipperopleiding zodat we bemanning kunnen blijven opleiden. Ook hierbij valt het mij op hoe enthousiast mensen zijn om hierbij te helpen. Daardoor spreek ik nog best veel mensen, live of online, zodat we samen na kunnen denken over wat er beter kan en hoe we dat gaan implementeren op korte termijn.

Het is ongelofelijk mooi dat wij ondanks alles en ondanks de sleur die we allemaal voelen, ons toch samen in kunnen zetten op mooiere tijden. Op dat we weer los kunnen zodra het virus voldoende ingedamd is. Die positieve instelling en bereidheid om nu ondanks alles toch door te gaan met het organiseren van activiteiten en zorgen dat dingen klaargemaakt worden om weer te gaan varen maakt Mayday enorm bijzonder! Dit houdt het ook leuk om bestuur te doen bij deze mooie vereniging, en zorgt dat wij er met zijn alle ondanks alles het beste van maken!