Maydayly 10 – Fiscus

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, dit weertje doet iets met de mens. In mijn geval betekent dat dat er een legioen aan gelukshormoontjes door m’n aderen giert en ik op dit moment als een blije geit grijzend door het raampje van een intercity zit te turen. Dit lapje tekst lijkt me dan ook de perfecte gelegenheid om eens even een zoetsappige dankbetuigenis aan alle lieve leden van Mayday te tikken. Grote kans dat ik onpasselijk word van m’n eigen gezwijmel als ik dit later met kutweer teruglees, maar goed, dat zien we dan wel weer.

Daar gaan we dan, in willekeurige volgorde. Te beginnen bij de helden die gemiddeld meer uren steken in ons drijvende brok staal dan in hun studie, namelijk de klussers. Dank! Dan is het bruggetje natuurlijk makkelijk te leggen naar de toppers die nog steeds antifouling uit hun oren pulken, enkel en alleen om het polyester drijvende te houden. Dank! Ook heb ik diep respect (vooral als ik zelf verantwoordelijk ben) voor de schatten die na de borrels de vloer in het doortastende licht van de TL-balken staan de schrobben, onze lieve tappers. Dank! Eigenlijk kan ik alle commissies nu wel gaan bedanken, maar dan haalt echt niemand het einde van deze Maydayly. Dus aan alle lieve commissieleden; dank, dank, dank! Oké, dan wil ik toch nog één commissie apart noemen. De mannekes van de Kascie worstelen zich namelijk regelmatig door een brei van getallen om mijn stupide foutjes er feilloos uit te pikken. Dank! Dan hebben we natuurlijk nog de zeilteams/disputen, die voor zowel gezelligheid als een flinke baromzet zorgen én daarnaast ook nog eens voor gratis en voor niets mijn kledingstukken een leuke vakantie geven. Dank!  Ook is er nog een zestal mensen die overal waar we gaan en staan drie keer vragen of ik écht niets vergeet, m’n lieve bestuurtje. Dank! Te eindigen met de doorzetters die niet afgehaakt zijn halverwege dit gezwijmel. Dank! Oh wacht, ik vergeet nog één groep. De mensen die hun werkverplichting voldaan hebben, maar misschien nog wel meer de mensen die hun werkverplichting níet voldaan hebben. Dank!

Ik ben vast en zeker nog heel veel mensen vergeten die grandioos veel dank verdienen, sorry daarvoor! Ik verwacht dat dat hormonengedoe over een paar dagen wel weer over is, maar voor nu meen ik het écht; jullie zijn allemaal helemaal te gek en ik vind het heel tof om te zien hoeveel mensen zich wel niet inzetten voor onze vereniging!

Aju!

Oké állerlaatste puntje; willen jullie alsjeblieft niet de incasso van de werkverplichting storneren? Anders moet ik jullie weer gaan mailen en bellen en appen en daar zit je toch ook niet op te wachten.

Geef een reactie