Maydayly 1 – Praeses

De boot is stampvol, het lijntejsforum wordt weer in leven geblazen en de Introcie loopt weer prominent in vestjes rond: kortom, we hebben nieuwe sjaarzen!

Natuurlijk is het voor deze sjaarzen even wennen bij Mayday. Ze moeten nog veel termen leren kennen als puntje 13, de captain en dubbelloops (beter als ze die niet kennen).  Ik ben er zeker van dat ze hier snel achterkomen met wat hulp van de ouderejaars!

Het is natuurlijk niet alleen nieuw en spannend voor de sjaarzen, maar ook voor bestuur Vloed. De eerste week van ons bestuursjaar zit erop. Na het overdrachtsweekend gingen we direct door met het introdiner en 3 borrels. Het was een week vol vragen, vergaderingen, adtjes, belletjes met Spring en natuurlijk gezelligheid. Er waren natuurlijk ook al genoeg obstakels in onze allereerste week. Vooral voor de mannen in ons bestuur. Tijdens de tweede consti van bestuur Vloed f.t. is namelijk een deel van het bestuurspak kapotgegaan bij onze iets té enthousiaste Commissaris NM en Barco. Om dit even in perspectief te zetten, we hebben dit pak nog maar 3 keer gedragen! Maar volgensmij heb ik me er drukker om gemaakt dan de mannen, dus dat zegt ook wel weer iets.

Daarnaast was de vermaler kapot. Dit resulteerde in een stinkende dixi op de kade die het handhaven van het achterdekbeleid nog net iets moeilijker maakte voor ons. Gelukkig hebben Rutger, Corneel en Haas alles weer top gefixt en hoeven we niet langer in de geur te zitten van de dixi.

Ook ben ik na de eerste avond als aankomende Praeses mijn stem kwijtgeraakt. Dit maakte het praesespraatje op dinsdag toch net iets lastiger, maar ik heb m’n best gedaan. Mijn stem komt gelukkig langzaam weer terug en ik hoop dat dit ook zo blijft. Want een Praeses zonder stem is natuurlijk helemaal niks.

De komende weken staan ons weer genoeg leuke dingen te wachten. Zo is volgend weekend introkamp! Een superleuk moment om alle nieuwe sjaarzen net iets beter te leren kennen. Daarnaast zijn wij bezig met het afronden van ons beleid die we tijdens de Beleids-ALV aan jullie gaan presenteren. Jullie komen toch ook?

Nou ik ga weer verder met uitbrakken van de eerste consti’s, het beantwoorden van mailtjes, het halen van deadlines en het voorbereiden van een bestuursvergadering!

Liefs,

Romy