Maydayly 1 – Praeses

De eerste week van het college jaar – of in mijn geval; het Mayday jaar – zit er weer op! Drie borrels, twee consti’s en tientallen genuttigde drankjes verder, besef ik me weer wat een schittermagische vereniging Mayday toch is en hoe veel zin ik heb in wat er nog allemaal gaat komen.

Deze week was het een week van nieuwe en ‘eerste-keer’ dingen (en nee, niet de vieze dingen die je je nu in je hoofd aan het halen bent). Maandag was de eerste officiĆ«le bestuursvergadering en mijn eerste keer verantwoordelijk zijn, dinsdag mijn eerste Praeses-praatje en donderdag de eerste keer dat ik de enthousiaste zee kinderen van Drift bij me thuis mocht ontvangen. Ik mag dan wat ver weg wonen volgens de mening van sommigen (dus onthoud; als je een bootsleutel nodig hebt, mag je me altijd bellen maar je krijgt er wel een lekker fietstochtje gratis bij) maar voor zo’n grote groep is mijn plekje best chill. En aan de brakke koppies die ik vrijdag tijdens de halfwekelijkse bestuursvergadering en de VOC vergadering zag, was te zien dat mijn zeegroepje niet de enige was die het leuk heeft gehad donderdag. En toen was het alweer weekend en schrijf ik mijn eerste Maydayly! Ik denk dat alles dit jaar een beetje omgedraaid zal zijn; niet alleen mijn slaap ritme, maar ook hoe ik me ga verheugen op de doordeweekse dingen in plaats van tegen die ellenlange, saaie colleges op te zien (sidenote: collegevrij besturen is winnen).

Hoe zou ik deze week in 1 zin omschrijven? Een fantastische week met veel nieuwe indrukken, momentjes waarop ik zenuwachtig was, gezellige mensen om me heen en een week waarna ik weer eens lekker heb uitgeslapen om mijn energielevel voor volgende week een boost te geven. Komende week mogen we ons namelijk weer verheugen op het gezellige running dinner en aan het einde van de week natuurlijk het legendarische introkamp! Zin in!