NSK Matchracen 2020

Start: Donderdag 4 juni 2020
Einde: Zaterdag 6 juni 2020

Op 6 en 7 juni 2020 wordt het Nederlands Studenten Kampioenschap matchracen gehouden. Op het Heegermeer strijden studenten vanuit heel Nederland om deze titel. De beginnende matchracers varen in de Silverfleet in Randmeren. Zeilers met meer ervaring op het gebied van matchracen varen in de Goldfleet, dit jaar ook in Tirions maar met een spinnaker. De aftrap van het evenement vindt plaats om 19:00 op vrijdagavond 5 juni en de wedstrijden worden gevaren op de 6e en 7e!

Matchracen is een discipline binnen de zeilsport waarbij twee boten onderling een wedstrijd varen. Ten opzichte van racen met meer boten zijn de tactieken hierdoor heel anders, omdat je maar op één tegenstander hoeft te focussen. Bovendien zijn de regels en procedures net anders waardoor de twee boten continu bij elkaar in de buurt zijn. Zeilers moeten goed gebruik maken van deze regels en zo de tegenstander achter zich houden. Matchracen is daardoor een spectaculair tactisch spel op het water.
Tijdens het evenement zal ook onze Nico aanwezig zijn. Hier kun je overdag de wedstrijden van andere zeilers bekijken als je even pauze hebt. ’s Avonds ligt de Nico aan het eiland en zal de avond worden ingeluid met een goed feestje!

Verzamel je team van drie personen en schrijf je in via de volgende link: http://nskmatchracen.nl/Site1/https-docs-google-com-forms-d-1mlfyo9uvkre262bclqyoenj5znaii8z6o-381pwzu3q-prefill/